The logo of Sliding Tiger: an animated sliding tiger

Blog

MIJN ERVARING MET HET KIZER TRIMAX FRAME

Onze collega H., die pas bij ons werkt, heeft als beginner het Trimax frame uitgetest. Lees hieronder zijn ervaringen.

"Na enkele maanden geleden te zijn begonnen met skeeleren en bladen, heb ik het gevoel dat ik de fontein van de jeugd heb gevonden met de Kizer Trimax Frame 3*110 die ik (UFS compatibel) op mijn Razors SL-3 bevestigd heb. smiley In mijn nieuwe job bij Sliding Tiger kan ik een en ander uittesten en heb ik de nieuwe en wonderlijke Trimax ontdekt voor skeeleren en aggressive. #bigwheelblading!

lees meer

VERWARRENDE ROLSCHAATSEN?

Babylonische spraakverwarring. Het bestaat ook in de wereld van inlineskates, rollerblades, skeelers, of moet je gewoon rolschaatsen zeggen?

Zelf spreek ik nooit over “rolschaatsen”, want dan denk ik aan quad-skates: dus rolschaatsen (ja, what’s in a name) met twee wielen vooraan die naast elkaar staan en twee wielen achteraan die ook naast elkaar staan. Ook als ik over quad-skates wil spreken, vermijd ik de term “rolschaatsen”, want stilaan wordt het woord rolschaatsen ook gebruikt als men “inlineskates” bedoelt, en zo weet niemand nog wat je met rolschaatsen wil zeggen. Ons weglopen van het woord “rolschaatsen” heeft zelfs een negatief aspect op Sliding Tiger: als je op “rolschaatsen” googelt, zul je ons niet vinden, ook niet als je de versie met 4 wieltjes op een lijn bedoelt.sad 

lees meer

INLINE-SKATEN IN DE REGEN

De herfst is al een tijdje in het land. Ik krijg in deze periode dan ook vaak de vraag of in de regen inline-skaten iets is dat mogelijk is.

Ja, het is mogelijk om in de regen te skaten, ook in de gietende regen. Je wieltjes en roulementen zijn wel een aandachtspunt.

lees meer

ANTWERPEN IS PARKING GEWORDEN

Antwerpen is parking geworden. Autorijden daarentegen doe je voortaan beter in de rest van Vlaanderen.

Donderdag 3 augustus 2017 wou ik de rollerparade in Antwerpen meedoen. Ik had wel zin in een stadsritje die avond; dankzij de rollerparade zou ik nieuwe, leuke skate-weggetjes in Antwerpen leren kennen, want heel goed ken ik die stad skate-gewijs niet. En bovendien zou ik wat visitekaartjes van Sliding Tiger kunnen uitdelen. Want niet iedereen in Antwerpen kent onze inlineskate-winkel al. Twee vliegen in één klap dus.

lees meer

SKATEPARK IN CENTRUM GENT

In het centrum van Gent aan de Zuid vind je een betonnen skatepark met een quarterpipe (1m30 ongeveer), een drietal grindboxen, een soort piramide, een launch ramp en een hoge ramp (±1m90).

Dergelijke skateparkjes vind je natuurlijk elders ook, maar het is leuk dat het zo dicht bij het centrum van Gent en de talrijke cafétjes gelegen is. De ingang van de ondergrondse parkeergarage Zuid ligt op tien, twintig meter van het parkje en daar kan je (op eigen risico, nvdr) een freeride afdaling doen (WEES EXTRA VOORZICHTIG EN HOFFELIJK ALS JE DAT DOET en neem steeds je verantwoordelijkheid als je schade zou veroorzaken) en met de lift naar boven terugkeren.

lees meer

TOERTJES MET DE INLINESKATES

Het lente-weer is er inmiddels al een aantal weken. Heb je ook al mooie tochten met de inline-skates gerold? Voor wie inspiratie nodig heeft en voor wie eens een ander toertje wil skaten dan gewoonlijk, hebben we in onze Rollerpedia een sectie met toertochtjes opgenomen. Nu en dan zullen we er een nieuwe tocht op posten. We beginnen bescheiden met één artikel, maar dan wel een gedetailleerd over een lange tocht met veel foto’s en plattegronden: 65 km van Gent naar de Kust langs mooie wegen. Zie op deze pagina.

lees meer

BENEFITS OF HIGH PERFORMANCE BEARINGS AND WHEELS

Having an inline skate store we often get the question what speed gain can be expected from ceramic bearings and professional speed wheels. If you wonder, an example of a professional speed wheel is this.

I’ll tell you about my own experiences in skating the bigger distances (60 km or more). Especially the traject Gent-Blankenberge I am riding quite often and as such it suits for some comparison studies.

lees meer

FRAMES VOOR AGGRESSIVE INLINE SKATES

“Met welke frames skate ik het best?”; een vraag die iedereen zich wel eens stelt. Er zijn verschillende merken van frames op de markt, maar wat zijn de verschillen en welke past het beste bij jouw stijl van skaten?

In deze blog zal het gaan over frames voor aggressive inline skaters; Ground Control, Seba, en de Antony Pottier FLAT frame. In een volgende blog zullen we de merken Create Originals, 50/50, Valo, Kizer, Kaltik, Youth, Oysi en Bake Frames verder bespreken. Veel lees en kies plezier!

lees meer

FRAMES FOR AGGRESSIVE INLINE SKATES (EN)

“Which frames fit my style of skating best?”; the question that everyone will ask themselves. There are so many different frames on the market, but what are the differences and which frame fits best with your preferred and unique style of skating?

In this blog we will talk about frames for aggressive inline skates; Ground Control, Seba, and the Antony Pottier FLAT frame. In the next blog we will talk about the brands such as Create Originals, 50/50, Valo, Kizer, Kaltik, Youth, Oysi and Bake Frames. We wish you much fun with reading and choosing your perfect frame!

lees meer

THE AFTERCLASH DEPRESSION

*Sighs* where am I going to start…

Winterclash 2018 is over, and every blader who was a part of it probably ended up in a black hole which will take some time to roll out of. Haha.

lees meer

KINDERSKATES

Kent u de kinderskates met Barbie op? Of met Spiderman als het voor een jongen is?

Zelf heb ik er als kind geen cadeau gekregen. Ik ben wel beginnen skaten toen mijn oudste dochter zoiets cadeau kreeg van haar tante. Twee maanden nadien kocht ik skates voor mezelf om af en toe eens een tochtje samen met haar te doen. (Wist ik toen veel dat het op haar speelgoed-skates onmogelijk is om toertjes te doen.) Zelf vond ik skaten onmiddellijk heel leuk. Eerst skatete ik één keer in de week, vervolgens twee maal per week en dan alsmaar vaker en in alsmaar meer disciplines. En nu baat ik een inlineskate-winkel uit. smiley

lees meer

WELKOM, BESTE INLINE-SKATERS!

Welkom, beste inline-skaters: onze nieuwe website plus webshop is net online!

Sliding Tiger bestaat ondertussen al een respectabel aantal... maanden. Nee, heel oud zijn we nog niet, we kunnen het nog niet in jaren uitdrukken, maar in de zomer vieren we wel onze eerste verjaardag.

lees meer