Free shipment in Belgium from € 79.50 - return up to 14 days after receipt Free shipment in Belgium from € 79.50
The logo of Sliding Tiger: an animated sliding tiger

Blog

FRAMES VOOR AGGRESSIVE INLINE SKATES

“Met welke frames skate ik het best?”; een vraag die iedereen zich wel eens stelt. Er zijn verschillende merken van frames op de markt, maar wat zijn de verschillen en welke past het beste bij jouw stijl van skaten?

In deze blog zal het gaan over frames voor aggressive inline skaters; Ground Control, Seba, en de Antony Pottier FLAT frame. In een volgende blog zullen we de merken Create Originals, 50/50, Valo, Kizer, Kaltik, Youth, Oysi en Bake Frames verder bespreken. Veel lees en kies plezier!

Bij de keuze van je frame… hangt het er van af of je enkel tricks wilt doen (in een skaterpark/op straat), of eerder recreatief wilt skaten (tochten/downhill/lange afstanden),… of wil je net beide doen? Het is allemaal mogelijk met een aggressive skate.

Daarnaast moet je je afvragen of je anti-rocker wilt skaten (kleine wieltjes in het midden, die niet draaien) of flat (met vier wielen op de grond, voor meer snelheid), of met zeer grote wielen voor lange tochten (bv. Tri skate/3 wielen).

Wij sommen even de verschillende keuzemogelijkheden voor u op (van de merken Ground Control, Seba en FLAT):

 • Ground Control Featherlite 3 Frames: Deze frames hebben hun naam te danken aan het feit dat ze zo licht als een veer zijn. Het maakt de skates zeer snel. Het FLT-3 model heeft de metalen axel spacers van het eerste model en het lichtgewicht en de sterkte van het tweede model. Je kan de vijzen zo vast draaien als je wilt, de wielen blijven super hard doordraaien. Dit alles maakt het een frame van bijzonder goede kwaliteit. De meesten skaten deze frames anti-rocker (met kleine wieltjes in het midden). Het GC FLT-2 model is ook nog steeds verkrijgbaar, maar dit model heeft geen metalen axel spacers.
  De Featherlites komen in 3 verschillende maten:
  • Size 1/S (recommended boot size: 6-7) = 24,8cm
  • Size 2/M (recommended boot size: 8-11) = 25,8cm
  • Size 3/L (recommended boot size: 12-14) = 27,0cm

Ground Control Featherlite 3

 • Ground Control BIG frames: zijn gemaakt met als doel de discipline van het street skaten en recreatief skaten samen te smelten. De zeer gekende Ground Control Featherlite(model 1,2 en 3) frames zijn dus het kleine broertje van de GC BIG frames. De frames zijn hoger en breder en zijn zeer interessant als je flat wilt skaten (max. 72mm). Door de grotere wielen moet je minder moeite doen om snelheid te maken. Deze frame is one size en past hierdoor op elke aggressive skate. De H-block zorgt ervoor dat er geen wheelbite zal optreden. Bij het gebruiken van 72mm wieltjes kan het zijn dat je een klein beetje van het frame moet vijlen (aan de zijde van het H-blok), zodat de wieltjes perfect passen! (Het hangt van het wiel-profiel af of dit nodig is.)

Ground Control BIG Frame.jpg

 • Ground Control MEGA frames: een variatie op de Ground Control Big frames zijn de MEGA frames. Met deze frames kan je tot 64 mm wielen gaan. De H-block is erop voorzien dat er niet snel een wheelbite kan optreden. Inderdaad, what's in a name: de BIG frames zijn voor grotere wielen bedoeld dan de MEGA frames; blijkbaar zit er inflatie op het begrip "mega". smiley

Ground Control MEGA Frame.jpg

 • Ground Control 6000 Series: deze freestyle frames zijn de laatste nieuwe innovatie van Ground Control. Het is een frame die aansluit aan de noden van skaters die houden van snelheid, grote jumps en wendbaarheid. De wielgrootte gaat tot 80mm. De frame is gemaakt uit airplane grade 6061 T6 aluminium. De frame is zeer licht in gewicht (90 gram) en super sterk.

Ground Control 6000 Series Frame

 • Ground Control TRI-SKATE frame 110: een frame voor diegenen die zijn aggressive skates ook voor lange afstanden of als recreatie skates wilt gebruiken. Omdat de frame is gemaakt van super stiff 6061 T6 Aluminium, is hij geschikt voor een geoptimaliseerde uitvoering, een betere powertransfer en een direct gevoel. Geschikt voor wielen van 110mm.

Ground Control Tri-Skate 110 frame

 • Ground Control TRI-SKATE frame 125: Wil je nog grotere wielen gebruiken dan 110mm? Dan is de TRI-SKATE 125mm frame iets voor jou! Perfect voor lange afstanden te skaten of recreatie. Ook deze frame is gemaakt uit 6061 T6 Aluminium.

Ground Control Tri-Skate 125 frame

 • FLAT FRAMES Antony Pottier: De FLAT aggressive frame is ontworpen door en voor Antony Pottier en werd geïnspireerd door de Wizard frame. In het midden van de frame zit een plastieken grind groove (H-block) die vervangbaar is. Het is de perfecte frame om te grinden en sliden, en is geschikt voor freeride, freestyle en aggressive skaten. De frame is gemaakt uit aluminium van de beste kwaliteit (hetzelfde dat wordt gebruikt in vliegtuigen). Voor de wielen heb je 80mm aan de buitenkant en 72mm wielen aan de binnenkant nodig. Het is een flat set-up: de gaatjes voor de 72mm-wieltjes zijn lager geplaatst dan degene voor de 80mm-wieltjes. Daardoor raken de vier wielen de grond. Dankzij de 72mm-wieltjes in het midden is er plaats voor een H-block. Het frame is zo ontworpen dat de skate iets naar voren toe afhelt zoals bij de meeste freeride-skates. Dat maakt het opwindender en leuker om te skaten. Bij grote soulplates kan het zijn dat je iets aan de voorkant moet afvijlen om te vermijden dat het voorste 80mm-wieltje ertegen sleept.
   

FLAT Frame Antony Pottier

 • Seba Street Frame: De Seba street frame is iets zwaarder dan een Ground Control Frame, hij is ook iets groter. De maximum grootte van wielen die hier inpassen is 60mm. Je kan er zowel flat als anti-rocker mee skaten, naargelang jou voorkeur.

Seba Street Frame

 • Seba Deluxe UFS Frame 243mm: Deze frame is gemaakt van geëxtrudeerde aluminium en wordt gezien als een van de beste freestyle skate frames. Hij is licht en stijf en maakt alle bewegingen meer precies. Maximum wielgrootte op deze frames is 80mm.

Seba Deluxe UFS Frame 243mm

 • Seba Deluxe UFS Frame 255mm: dit is de grote broer van de hierboven vernoemde frame: voor nog grotere (84mm) wielen.

Seba-Deluxe-UFS-Frame-255mm.jpg

Hopelijk maakt dit jullie frame keuze al iets makkelijker!
Meer uitleg krijg je bij Sliding Tiger. Al deze frames zijn uiteraard bij ons verkrijgbaar.
In een volgende blog bespreken we de merken Create Originals, 50/50, Valo, Kizer, Kaltik, Youth, Oysi en Bake Frames!