Sliding Tiger is a webshop and store for inline skating.

https://www.slidingtiger.eu/en/contact

 

Skateparken in de provincie Antwerpen

Voor de provincie Antwerpen beperken we ons voorlopig tot een summiere lijst, maar we gaan dit binnenkort uitwerken.

 • Antwerpen, Stadspark: in het stadspark, op de hoek van de Rubenslei en de Quinten Matsijslei, is er een leuk outdoor skatepark. De ingang is via de Quinten Matsijslei. In tegenstelling tot wat ik elders opgevangen heb, heb ik er nooit last gehad van hangjongeren (en zeker niet van "crapuul", zoals ik ergens las), ook niet op zaterdagen. Ginder parkeren is duur. Het treinstation Antwerpen-Centraal is wel dichtbij.
 • Antwerpen, Park Spoor Noord, outdoor skatepark. Er is één héél grote bowl en er zijn twee kleinere bowls. Het is een van de spektaculairste skateparken van Europa. En dat is tegelijk ook de reden dat het er niet overbevolkt is met skateboarders: voor velen onder hen is de moeilijkheidsgraad van het park te hoog. Enkel voor de besten onder hen is het leuk. En dat betekent dat er meer plaats is voor de inlineskaters smiley. Let wel op: de losse toestellen in Epoxy die onder het viaduct naast het park stonden, zijn weggehaald. Dat is jammer, want complete beginnelingen in aggressive skaten konden daar hun eerste stappen zetten. Daarom raad ik aan beginners dit park niet aan. Maar zodra je op een kleine mini-ramp van de ene naar de andere kant geraakt, kan je je gerust in een van de bowls wagen.
  Park Spoor Noord is heel groot. Stel je GPS in op "Asiadok Zuidkaai". En goed nieuws: verrassend genoeg kan je je gratis parkeren in Asiadok-Westkaai.
 • Antwerpen, indoor skatepark "Skate Depot": PAS OP: sinds begin 2017 is dit skatepark niet meer toegankelijk voor inlineskaters, enkel nog voor skateboarders. (Niet dat het voor ons nog belang heeft, maar het adres was Herentalsebaan 158, 2100 Deurne.)
 • Edegem, Skatopia, vlak naast het Fitopia Wellnesscentrum/indoor skatepark, Mechelsesteenweg 154, 2650 Edegem. Pas op: sinds begin 2017 is dit indoor skatepark niet meer toegankelijk voor particulieren; het wordt nu voornamelijk gebruikt voor verjaardagsfeestjes voor kinderen. Wel wordt er regelmatig een avond-event georganiseerd waarop enkel inline-skaters welkom zijn. Zodra het ons duidelijk is hoe je je daarvoor kunt inschrijven (of hoe je op de uitnodigingslijst kunt belanden), dan laten we dit hier weten.
 • Edegem, Gemeentelijk Park Meihof: outdoor skatepark dichtbij Fitopia; GPS: Hovestraat 91, Edegem.
 • Deurne: aan de ijsbaan op Ruggeveldlaan zou er naar verluidt een outdoor skatepark zijn.
 • Zwijndrecht: achter de sporthal, naast het voetbalterrein, is er naar verluidt een outdoor skatepark met o.a. enkele quarterpipes.
 • Stabroek, PlanetX Indoor Park; dit is een nieuw indoor skatepark ten noorden van Antwerpen; adres: Conservenweg 11D, 2940 Stabroek; het skatepark is toegankelijk voor inlineskaters, BMX'ers, steppers en skateboarders.
 • Skatepark Wilrijk, Krijgslaan, 2610 Antwerpen, outdoor
 • Robinsontuin, Kastanjedreef, 2050 Antwerpen-Linkeroever, outdoor
 • Outdoor skatepark Park Groot Schijn: opening in 2018
 • Outdoor skatepark Ekeren: opening in 2019