Gratis verzending in België vanaf € 79,50 - retour tot 14 dagen na ontvangst Gratis verzending in België vanaf € 79,50
The logo of Sliding Tiger: an animated sliding tiger

MIJN ERVARING MET HET KIZER TRIMAX FRAME

Kizer Trimax frame set 3x110mm

Onze collega H., die pas bij ons werkt, heeft als beginner het Trimax frame uitgetest. Lees hieronder zijn ervaringen.

"Na enkele maanden geleden te zijn begonnen met skeeleren en bladen, heb ik het gevoel dat ik de fontein van de jeugd heb gevonden met de Kizer Trimax Frame 3*110 die ik (UFS compatibel) op mijn Razors SL-3 bevestigd heb. smiley In mijn nieuwe job bij Sliding Tiger kan ik een en ander uittesten en heb ik de nieuwe en wonderlijke Trimax ontdekt voor skeeleren en aggressive. #bigwheelblading!

Deze monsters van wielen (3*110 wcd spinner infinity met standaard ABEC 7 lagers) zijn een unieke ervaring. Ze vragen veel beheersing en discipline om deze als de onervaren leerling, die ik nu nog ben, de baas te kunnen. Door hun grootte creëren de wielen een enorme snelheid en zijn ze toch nog wendbaar.

Maar om hier nu al een blog over te schrijven? Dat is wel een enorme uitdaging voor mij! Verdorie, ik had tot nog toe vooral geskatet op skates met 4 wielen van 84 mm! Hoe kan ik zelfs maar mijn gedachten over dit frame en deze wielen geven? Daarom twijfelde ik enorm toen Koen (oprichter van Sliding Tiger) me vroeg deze ervaring met jullie te delen. Nu ja, wie niet waagt, blijft...

Laten we het even hebben over lange afstanden, want wie een Trimax overweegt, zal wel regelmatig eens een toertje maken. De kwaliteit is te vergelijken met elk ander van zijn soort voor lange afstanden, het voelt vlot en comfortabel aan. (Begrijp me nu ook weer niet verkeerd: uiteraard zal een lichtgewicht, super-stijf speed-frame altijd sneller blijven, maar daarmee kun je dan weer niet naar het skate-park.) Scheuren in het wegdek? Welke scheuren? Deze wielen rollen over alles heen.

Uitgerust met ABEC 9 lagers zullen de wielprestaties ongetwijfeld nog groter zijn, maar ik wou ze bewust testen met de standaard setting (het Trimax-frame met bijhorende wielen, lagers en spacers).

Qua wendbaarheid en bochtenwerk reageert het frame zeer snel ondanks de vlakke set-up, die typisch is voor UFS.

Met mijn maatje EU 44 kan ik alle wielen zien, wat een voordeel is. Ja, ik weet het, je moet vooruit kijken als je skatet, maar iedereen die als volwassene is beginnen skaten, zal wel het gevoel kennen dat hij af en toe eens zijn skates wil bekijken en zijn wielen wil zien rollen.

En dan nu naar het skatepark om te testen hoe goed je ermee kunt grinden. Ja, “je”, niet “ik”, want voor deze test heb ik ze uitgeleend aan een ervaren vriend met dezelfde schoenmaat als ik. Soul-tricks en consorten vergelijken met verschillende inlineskates is voor mezelf nog iets te hoog gegrepen op dit moment. frown

Het gliden met de Kizer Trimax Frames onder mijn Razor SL-3 vergde hem enige oefening, maar reeds na een korte gewenningsperiode vond hij de snelheid waarmee hij de tricks kon doen, geweldig (want de Trimax heeft nu eenmaal een hogere intrinsieke snelheid dan een traditioneel UFS-frame).

Sierlijk landen op de rail zal hem nog wat meer oefening vragen, maar na een tijdje begon hij wel al andere tricks dan enkel soul tricks te doen.

Interesse? Zie hier."

Volgende blog: Fitness gesloten? Inline skaten is de beste optie om fit te blijven.
Vorige blog: VERWARRENDE ROLSCHAATSEN?